10 érdekes tény Occintanie-ről
2023. november 02. írta: Bartha.Tibor

10 érdekes tény Occintanie-ről

colliure01.JPGFranciaország déli régiója nem véletlenül egyre népszerűbb még az országon belül is. 

- 2016-ban kialakult régió Midi-Pyrénées és Languedoc-Roussillon régiók egyesülésével.

- A 2. legnagyobb régió Franciaország nagyvárosában, és egyértelműen az egyik legvonzóbb a beköltözők számára, hiszen évente több mint 50 000 ember telepszik le itt.

- 13 megyét ölel fel. Területe 72 724 km2. Ez valamivel nagyobb, mint Írország (70 273 m2), és kétszer akkora, mint Belgium (30 528 km2).

- Európa egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja: a francia turisták körében a 2. legnépszerűbb régió Provence Alpes Côte d’Azur és Nouvelle Aquitaine után.

- Itt minden megtalálható: a tenger a Földközi-tenger partja; a hegyek, a Pireneusokkal; a város két nagy metropoliszával, Toulouse-val és Montpellier-vel, valamint egy csodaszép tájaival, festői falvaival és védett természeti tájegységeivel.

- Toulouse, Montpellier, Nîmes és Perpignan Franciaország 10 legnaposabb városa között szerepel, mindegyikük több mint 2100 napsütéses órával büszkélkedhet évente. Aligha meglepő, hogy a franciák Montpellier-t és Toulouse-t tartják a legélhetőbb városnak, már.

- A biodiverzitás szempontjából az első számú régió Franciaországban. Területének 40%-át kiemelkedő és védett természeti helyszín teszi ki: 7 regionális természeti park, 2 nemzeti park, 29 természetvédelmi terület, 249 Natura 2000 terület.

- 45 falu került be a „Franciaország legszebb falvai” közé, s található itt 40 síközpont a Pireneusokban, Aubrac, Cévennes és Margeride, valamint 30 termálfürdő.

- A világ egyik legnagyobb bortermelő vidéke, és 80 elnevezése adja Franciaország összes borának 36%-át. A bioborok terén is a francia vezető.

- Olyan vezető márkák hazája, mint a Perrier, Roquefort, Avène és Ducs de Gascogne.

Kiemelt kép: Colliure - La Région Occitanie / Pyrénées-Méditerranée

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebook oldalunkon 

A bejegyzés trackback címe:

https://visitoccitanie.blog.hu/api/trackback/id/tr4618248063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása